Domain regisztráció menete

Ahhoz, hogy a honlapunkat megmutathassunk másoknak, szükségünk lesz egy elérési címre. Nagyon leegyszerűsítve és pongyolán fogalmazva ezeket a címeket hívják internetes hivatkozásoknak, amelynek a fő eleme a domain név. Például, ennél a honlapnál: cegemneve.hu Ha ezt a címet bárki begépeli a böngészőjébe, akkor megjelenik neki ez a honlap!

Fontos tudni, hogy jogi szempontból a domain neveket nem megvásároljuk, hanem néhány évre lefoglalhatjuk. Ezt a műveletet hívják gyakran domain regisztrációnak. Majd utána folyamatosan megújítható a regisztráció, ameddig szükségünk van a domain névre!

Egy domain név beregisztrálása kifejezetten egyszerű és gyors folyamat. Néhány percet kell csupán rászánnunk, majd utána már miénk lehet a kiválasztott domain név!

Domain keresés

Találjuk meg a számunkra szimpatikus szabad domain nevet!

Tulajdonos adatok

Adjuk meg a domain tulajdonosának adatait!

Fizetés

Egy biztonságos felületen befizethetjük a regisztráció díját.

Készen vagyunk!

Nincs más feladatunk, mint várakozni...

1. Szabad domain név keresése

Az egész folyamat kétségkívül legnehezebb része a szabad domain név megtalálása. A domain kereső segítségével azonnal ellenőrizhetjük, hogy a kiválasztott domain név szabad-e? Nincs más dolgunk, mint a domain keresőben egy olyan domaint keresni, amelyet zöld színnel a kereső szabadnak jelez!

A legtöbben magyar nyelvű honlapjukhoz .hu vagy .com végződésű domain neveket használnak, de ettől eltérhetünk! Ma már több mint 600 különféle végződés közül választhatunk. A különböző domain végződések árairól a domain árak oldalon olvashat! Sok végződés esetén a második évtől emelt árral kell számolni, érdemes megnézni a kiválasztott domain végződések árait! Ha megtaláljuk a szabad domain nevet, akkor indulhat a regisztráció!

2. Domain tulajdonos adatainak megadása

Végződésenként eltérő adatokat kérnek be a leendő tulajdonosról. Például .hu domain nevek esetén magánszemélyeknél meg kell adni a személyi számot, míg szervezetek esetén az adószámot. A legtöbb nemzetközi végződések esetén (.eu, .com stb.) ezekre nincs szükség!

Fontos, hogy minden esetben valós adatokat adjunk meg, mert ellenkező esetben akár a központi nyilvántartó utólag el is veheti tőlünk a domain nevet!

Lehetőség van megadni a domainhez adminisztrációs vagy technikai kapcsolattartót is. Jelentősége valójában nincs, mert minden jog és felelősség a domain tulajdonosé.

3. Fizetés

Ahogy a domain áraknál látszódott, végződésenként eltérő éves díjjal számolhatunk. Például a .hu domainek esetén évente 1.190 Ft + áfát kell fizetnünk. A .eu esetén az első év 1.990 Ft + áfa, majd 3.990 Ft + áfa a további évek!

Számlázási adatok megadása után a fizetés online történik, biztonságosan, a Cib bankon keresztül. Illetve lehetőség van átulásra, illetve készpénz befizetésére is!

4. És már használható is a domain név!

Sikeres fizetés után már nincs más dolgunk, mint várakozni. Végződésenként eltérhet, .eu esetén csupán néhány másodpercet, míg .com illetve .hu esetén néhány órát kell várakozni.

.hu esetén még egy lépés lesz, sikeres fizetés után még egy egyszerű captcha-t is meg kell adni! Helyes captcha megadásától számítva néhány óra után már használható lesz a domain név!

A folyamat leírásának végén bátran kijelenthetjük, hogy a domain regisztráció tényleg egy egyszerű, gyors folyamat. Ám, ha bármilyen kérdés felmerül a domain regisztráció menete kapcsán, akkor bátran keresse fel az ügyfélszolgálatunkat!

Ez a honlap sütiket (cookie-kat) használ azért, hogy honlap használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Bővebben itt.

Váltás gyengénlátó verzióra!