Honlapkészítés

Honlapkészítés

Honlapkészítés

Megfelelő segédeszközzel a honlapkészítés egyszerűbb, mint gondolná! Próbálja ki bátran!

Megjegyzés: Ez egy minta honlap, amely célja, hogy bemutassa a DomDom honlapkészítő alkalmazásban rejlő lehetőségeket…

A Domdom honlapépítő alkalmazásával a honlap készítés hasonlóan egyszerű, mint egy Word fájl szerkesztése. Egy úgynevezett „azt látod, ami van” elvén működő szerkesztőfelületen tudja építeni honlapját. Sem programozási, sem más webfejlesztéssel kapcsolatos tudásra nem lesz szüksége!

Első lépések

Több mint száz előre elkészített sablon honlap közül választhatunk. Különböző szakmák és különböző témakörök szerint vannak a honlapok csoportosítva. Szerkesztés közben bármikor válthat a témák közül anélkül, hogy a tartalom elveszne.  A honlap készítő eszközünk egyik fő erőssége a témák közötti váltás. Emiatt a fő szempont a témaválasztásnál leginkább az induló szöveges és képi tartalom kiválasztása.

Oldalak kialakítása

A munkánk elején érdemes kitalálni, hogy milyen információkat szeretnénk közölni a honlap látógatóival? Segít, ha ezeket már az elején tisztázzuk. Mi a honlap célja? Milyen üzeneteket szeretnénk rajta közölni? Miután ezekre a kérdésekre kialakult egy válasz, érdemes ennek megfelelően alakítani a honlap felépítését.

Természetesen későbbiekben ettől eltérhetünk, oldalakat bármikor törölhetünk és újakat hozzáadhatunk. A DomDom honlapépítő alkalmazásában nincs korlátozás az oldalak számára. Annyi oldalt hozhatunk létre, amennyit szeretnénk.

Szövegírás

Vannak, akiknek ez a részfeladat könnyebben megy, vannak, akiknél ez nehezebben. Ám ki kell mondani, hogy a munkának ez a része biztosan nem kihagyható. A honlap sikerességéhez hozzátartozik a sok és jó minőségű szöveg! Általában a honlapkészítés során a szövegírás lesz a leghosszabb feladat, a DomDom honlapkészítő alkalmazása abban segít majd Önnek, hogy egy könnyen kezelhető felületen, HTML tudás nélkül készítheti a cikkeit.

Sávok

A honlap oldalakból áll. Az oldalak sávokból. Különböző elemek helyezkednek el egymás alatt. A DomDom honlapépítő alkalmazásban törekedtünk az egyszerűségre. Ez azt jelenti, hogy hosszan vizsgáltuk, hogy a konkurens alkalmazásokban mik azok, amelyek feleslegesen túl lettek bonyolítva. Ezek közül az egyik az elrendezés. Miközben a felhasználók egyre nagyobb arányban használják mobiltelefonjaikat internetezésre, a bonyolult elrendezés következtében még mindig számtalan honlap szinte használhatatlan mobiltelefonon. Ennek az elkerülése miatt döntöttük a sávok mellett. Tervezéskor a mobil verzió helyes megjelenítését kifejezetten fontosnak tartottuk.

Mobilbarát verzió

A legtöbb sáv típus esetén egyáltalán nem kell foglalkozni azzal, hogy a mobiltelefonon miként fog kinézni a honlapja. Jól fog kinézni! A rendszer automatikusan átméretezi, átpozícionálja az elemeket, ha szükséges.

Néhány esetben ez az automatizmus nem optimális. Ekkor lehetőségünk lesz külön elkészíteni a laptop és a mobil verziót. Ilyen például egy nagy táblázat.  Laptopon jól néz ki a sok oszlop, míg mobiltelefonon nem is feltétlen a táblázat lesz a legjobb megoldás. Amennyiben nem a Start honlap csomagot választotta, akkor elérhető a banner sáv is, ennél a sávnál is érdemes lehet elkészíteni több verziót.

Talán itt érdemes egy kis kitérőt tennünk. Honlapkészítés közben gyakran használják a reszponzív honlap kifejezést is. Legtöbb esetben ezt a mobilbarát honlap szinonimájaként értelmezik. A reszponzív honlap (response) jelentése, hogy a honlap „válaszol” a készülék felbontására. Másként megfogalmazva, hogy felbontás független. Ekkor nem csak a mobiltelefonra gondolunk, hanem a különböző méretű tabletekre is. A DomDom honlapépítő alkalmazással reszponzív honlapok építhetőek.

Képek

A kisebb honlapok esetén, főleg saját készítésű honlapok esetén a képek kiválogatása mindig nehéz kérdés. Éppen emiatt a DomDom honlapkészítő alkalmazásába beintegráltuk a Pixabay képkeresőt, ezzel megkönnyítve a szabadon felhasználható képek beillesztését a honlapjába.

További cikkek a honlapkészítés témaköréből

Ez a honlap sütiket (cookie-kat) használ azért, hogy honlap használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Bővebben itt.

Váltás gyengénlátó verzióra!