Honlapkészítés

Honlapkészítés

Honlapkészítés

A DomDom honlapépítőjével egyszerűbb, mint gondolná!

A domdom honlapkészítő alkalmazásával a honlap készítés hasonlóan egyszerű, mint egy Word fájl szerkesztése. Egy úgynevezett „azt látod, ami van” elvén működő szerkesztőfelületen tudja építeni honlapját. Sem programozási, sem más webfejlesztéssel kapcsolatos tudásra nem lesz szüksége!

Első lépések

Több mint száz előre elkészített sablon honlap közül választhatunk. Különböző szakmák és különböző témakörök szerint vannak a honlapok csoportosítva. Szerkesztés közben bármikor válthat a témák közül anélkül, hogy a tartalom elveszne.  A honlap készítő eszközünk egyik fő erőssége a témák közötti váltás. Emiatt a fő szempont a témaválasztásnál leginkább az induló szöveges és képi tartalom kiválasztása.

Oldalak kialakítása

A munkánk elején érdemes kitalálni, hogy milyen információkat szeretnénk közölni a honlap látógatóival? Segít, ha ezeket már az elején tisztázzuk. Mi a honlap célja? Milyen üzeneteket szeretnénk rajta közölni? Miután ezekre a kérdésekre kialakult egy válasz, érdemes ennek megfelelően alakítani a honlap felépítését.

Természetesen későbbiekben ettől eltérhetünk, oldalakat bármikor törölhetünk és újakat hozzáadhatunk. A DomDom honlapépítő alkalmazásában nincs korlátozás az oldalak számára. Annyi oldalt hozhatunk létre, amennyit szeretnénk.

Szövegírás

Vannak, akiknek ez a részfeladat könnyebben megy, vannak, akiknél ez nehezebben. Ám ki kell mondani, hogy a munkának ez a része biztosan nem kihagyható. A honlap sikerességéhez hozzátartozik a sok és jó minőségű szöveg!

Sávok

A honlap oldalakból áll. Az oldalak sávokból. Különböző elemek helyezkednek el egymás alatt. A DomDom honlapépítő alkalmazásban törekedtünk az egyszerűségre. Ez azt jelenti, hogy hosszan vizsgáltuk, hogy a konkurens alkalmazásokban mik azok, amelyek feleslegesen túl lettek bonyolítva. Ezek közül az egyik az elrendezés. Miközben a felhasználók egyre nagyobb arányban használják mobiltelefonjaikat internetezésre, a bonyolult elrendezés következtében még mindig számtalan honlap szinte használhatatlan mobiltelefonon. Ennek az elkerülése miatt döntöttük a sávok mellett. Tervezéskor a mobil verzió helyes megjelenítését kifejezetten fontosnak tartottuk.

Kapcsolodó cikkek: