Levelezés

Levelezés

Levelezés

Szánjunk egy kis időt arra, hogy állítsunk be céges email címeket!

Amikor egy új domainről, vagy egy új honlapról gondolkodunk, akkor csak nagyon ritkán merül fel, hogy szánjunk egy kis időt a levelezés is. Pedig elmondhatatlanul professzionálisabbnak néz ki egy névjegykártya, ha céges email cím szerepel rajta, szemben egy Gmail-es címmel. Annál rosszabbat meg nem is nagyon lehet elképzelni, minthogy egy [freemail]-es cím szerepel a névjegykártyán.

A névjegykártyák véglegesítése előtt pár percet szánjunk az email címekre!

Email alias és email fiók

Kétféle lehetőségünk van. Ehhez érdemes letisztázni, hogy mi a különbség az email alias és az email fiók között.

Az email alias az egy átirányítás. Egy egyszerű levéltovábbítás. Ha egy domain névhez tartozik egy email alias, például info@cegemneve.hu, akkor minden email, ami erre a címre küldtek az egy (vagy több) előre megadott email címre megy tovább. Például az éppen aktuálisan használt Gmail-es címünkre. A DomDom-nál minden domainünkhöz tetszőlegesen sok email alias-t hozhatunk létre teljesen ingyenesen. Minden itt regisztrált, vagy ide átregisztrált domain esetén ez érvényes. Az alias hátránya az, hogy küldeni már nem tudunk erről a címről.

Ahhoz, hogy a domainünköz tartozó email címünkről küldeni tudjunk leveleket nem email alias-ra, hanem email fiókra lesz szükségünk. Ez már fizetős szolgáltatás. DomDom esetén a legkisebb tárhely méret is elegendő ehhez.

Vagy, ha a honlapot nem havi, hanem éves csomagban vásárolja meg, akkor a honlap csomag része a levelezés! A Minden egyben csomag esetén az email fiók létrehozása benne van a csomagban.

Régebben a Gmail engedélyezte a saját felületén, hogy email fiók nélkül is küldhessünk az adott email címről leveleket. Ám a túl sok spam miatt ez a szolgáltatásuk megszűnt. Ma már elvárás, hogy rendelkezzünk email fiókkal, ha a Gmail felületéről szeretnénk a domainhez tartozó email címről levelet küldeni. Ekkor valójában a levelet, nem a Gmail szerverei, hanem az adott fiókhoz tartozó szerver küldi ki, a Gmail csak a felületet biztosítja.

Egy fiók és több alias

Gyakran használják azt a verziót, hogy minden alkalmazott kap egy email fiókot „vezetéknev.keresztnév” formában, majd további két alias-t „keresztnév”  és „keresztnév.vezetéknév” alakban , amelyeket a fiókra irányítunk. Ebben az esetben nem baj, ha a partner véletlenül egy másik formát használ, nem vész el a levél, ám mi mégis egységesen használhatjuk a címeinket.

Email alias-oknál nem csak egy, hanem több email címet is megadhatunk. Így még az is egy gyakori megoldás, hogy az „info”, „kapcsolat” vagy akár a „hello” az egy olyan alias, amelybe mindenki bekerülhet.

Hírlevél küldés

Hírlevelek kiküldésére számtalan kifejezetten erre a célra készült szolgáltatás létezik. Mindenkinek azt ajánljuk, hogy inkább ezeket használja. A DomDom szolgáltatásainak nem része a hírlevél küldés.