Levelezés

Levelezés

Levelezés

Szánjunk egy kis időt arra, hogy állítsunk be a céges email címeket!

Amikor egy új domainről, vagy egy új honlapról gondolkodunk, akkor csak nagyon ritkán merül fel, hogy foglalkozzunk egy kicsit a levelezéssel is. Pedig elmondhatatlanul professzionálisabbnak néz ki egy névjegykártya, ha céges email cím szerepel rajta, szemben egy Gmail-es címmel. Annál rosszabbat meg nem is nagyon lehet elképzelni, minthogy egy [freemail]-es cím szerepel a névjegykártyán.

A névjegykártyák véglegesítése előtt pár percet szánjunk az email címekre! Hozzuk létre a céges email címeket!

Email alias és email fiók

Kétféle lehetőségünk van. Ehhez érdemes letisztázni, hogy mi a különbség az email alias és az email fiók között.

Az email alias az egy átirányítás. Egy egyszerű levéltovábbítás. Ha egy domain névhez tartozik egy email alias, például info@cegemneve.hu, akkor minden email, amit erre a címre küldtek az egy (vagy több) előre megadott email címre megy tovább. Például az éppen aktuálisan használt Gmail-es címünkre. A DomDom-nál minden domainünkhöz tetszőlegesen sok email alias-t hozhatunk létre teljesen ingyenesen. Minden itt regisztrált, vagy ide átregisztrált domain esetén ez érvényes. Az alias hátránya az, hogy küldeni már nem tudunk erről a címről.

Ahhoz, hogy a domainünköz tartozó email címünkről küldeni tudjunk leveleket nem email alias-ra, hanem email fiókra lesz szükségünk. Ez már fizetős szolgáltatás. DomDom esetén a legkisebb tárhely méret is elegendő ehhez.

Vagy, ha a honlapot nem havi, hanem éves csomagban vásárolja meg, akkor a honlap csomag része a levelezés! A Minden egyben csomag esetén az email fiók létrehozása benne van a csomagban.

Régebben a Gmail engedélyezte a saját felületén, hogy email fiók nélkül is küldhessünk az adott email címről leveleket. Ám a túl sok spam miatt ez a szolgáltatásuk megszűnt. Ma már elvárás, hogy rendelkezzünk email fiókkal, ha a Gmail felületéről szeretnénk a domainhez tartozó email címről levelet küldeni. Ekkor valójában a levelet, nem a Gmail szerverei, hanem az adott fiókhoz tartozó szerver küldi ki, a Gmail csak a felületet biztosítja.

Egy fiók és több alias

Gyakran használják azt a verziót, hogy minden alkalmazott kap egy email fiókot „vezetéknev.keresztnév” formában, majd további két alias-t „keresztnév”  és „keresztnév.vezetéknév” alakban , amelyeket a fiókra irányítunk. Ebben az esetben nem baj, ha a partner véletlenül egy másik formát használ, nem vész el a levél, ám mi mégis egységesen használhatjuk a címeinket.

Email alias-oknál nem csak egy, hanem több email címet is megadhatunk. Így még az is egy gyakori megoldás, hogy az „info”, „kapcsolat” vagy akár a „hello” az egy olyan alias, amelybe mindenki bekerülhet.

Hírlevél küldés

Hírlevelek kiküldésére számtalan kifejezetten erre a célra készült szolgáltatás létezik. Mindenkinek azt ajánljuk, hogy inkább ezeket használja. A DomDom szolgáltatásainak nem része a hírlevél küldés.

Arra természetesen van lehetőség, hogy a honlapon úgynevezett HTML sávokban elhelyezzük azokat a forráskódokat, amelyek segítségével a kiválasztott hírlevélküldő alkalmazás felépíti a honlapunkon a feliratkozó űrlapot.

Ez a honlap sütiket (cookie-kat) használ azért, hogy honlap használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Bővebben itt.

Váltás gyengénlátó verzióra!