Szakmai szótár

Favicon: Az angol "favorite icon" rövidítése, magyarul kedvenc ikon. Faviconnak a böngészőablak tetején, a weboldal címe meletti kis képet hívjuk. Jelen honlap esetén egy kis kék DomDom logó.

Keresőoptimalizálás: A honlap keresőben való elhelyezkedésének javítása. Bővebben erről a Keresőoptimalizálás oldalon olvashat!

Linképítés: A keresőoptimalizálás egyik részfeladata, melynek célja, hogy a honlapunkra minél több és erősebb külső hivatkozásokat szerezzünk.

QR-kód: Kétdimenziós vonalkód, a „Quick Response” rövidítése, magyarul „gyors válasz”. Tartalmazhat névjegyet, honlapcímet vagy tetszőleges egyéb szöveget, amelyet jellemzően mobiltelefonnal szoktak beolvasni. A Kapcsolat oldalon talál erre egy példát!

Reszponzív honlap: A képernyő (illetve a böngésző) felbontására reagáló, rugalmasan változó grafikai megjelenésű honlap. Másként fogalmazva ugyanaz a honlap különböző méretű, különböző felbontású eszközökön másként néz ki. Nézze meg ezt a honlapot egyszer nagy monitoron, egyszer mobiltelefonon! Ugyanaz a tartalom, különböző elrendezés.

SEO: Az angol „Search Engine Optimization” kifejezés rövidítése, magyarul „keresőoptimalizálás”. Részletes leírás a Keresőoptimalizálás oldalon található!

Süti: Rövid adathalmaz, amelyet a szerver küld a böngészőnek, majd a böngésző minden a szerver felé irányított kérés alkalmával visszaküld. Ezzel elősegítve, hogy a szerver a különböző oldallekéréseket összekapcsolhassa. Bővebben olvashat erről a Honlapunk süti használatáról című oldalon.

URL: Az angol „Uniform Resource Locator” rövidítése, magyarul „Egységes erőforrás-hely”. Az interneten erőforrásnak nevezünk mindent, amit el szeretnénk érni. Szövegeket, képeket, egyéb fájlokat. Az url ezen erőforrások címe. Alkalmanként webcímnek is nevezik.
Példuál ennek az oldalnak a címe, az url-je: https://cegemneve.hu/szakmai-szotar

www: A "world wide web" rövidítése, ami világhálót jelent.