Tipikus hibák, amelyeket érdemes elkerülni honlapkészítés közben

Honlapkészítés során többféle probléma felmerülhet, az alábbi rövid listában összeszedtük, hogy szerintünk mikre érdemes figyelni.

Célok, irányok nélküli honlap

Mi a honlap célja? Mit szeretne elérni vele? Kinek szól a honlap? Milyen üzenetet szeretne nekik átadni?

Ezek és az ehhez hasonló kérdéseket érdemes még a legelején átgondolni. A honlap teljes felépítését is befolyásolhatják ezekre a kérdésekre adott válaszok. Nem túlzás azt mondani, hogy a honlapkészítés első lépése  ezen kérdések megválaszolása.

Haszontalan kezdőoldal

10-15 évvel ezelőtt nagyon sok honlap nyitóoldalán nem volt más csak egy köszöntő kép vagy egy nyelvválasztó. Szerencsére ma már sokkal ritkábban találkozhatunk ezzel a megoldással, de még mindig előfordulnak ilyen honlapok. A nyitóoldal legyen informatív, a legfontosabb üzeneteket már ott írjuk le! A honlapkészítés során a kezdőoldal elkészítését tekintsük egy fontos és kiemelt feladatnak.

Hiányzó elérhetőség

Ha a honlapon keresni kell az elérhetőséget, akkor az akár ügyfélvesztéssel is járhat. Ha az elérhetőség nincs is fent a honlapon, akkor az komoly hiányosságnak tekinthető. Bizalomveszés lehet, ha a honlapon nincs egy telefonszám vagy egy email cím. Legegyszerűbb megoldás, ha készítünk külön kapcsolat oldalt, amelyen minden fontos elérhetőség megjelenik. Ne felejtsük el, ha például egy üzlethelység honlapjáról van szó, akkor a nyitvatartási idő nagyon hasznos információ, amit mindenképpen tüntessünk fel a kapcsolat oldalon!

Kevés minőségi tartalom

Nagyon fontos a minőségi tartalom készítése. Ennek a feladatnak a hangsúlyosságát nem lehet elégé kiemelni. Sok honlap készítő, aki elkezdi honlapját építeni, azon bukik el, hogy nem tud elegendő szöveget írni. Néhány témát eltekintve az oldalra jött látogatók olvasható tartalomért jönnek az oldalra. Ahogy a keresők is leginkább azt tudják értelmezni.

Nehézkes navigáció

Nincs is annál rosszabb, mint amikor emlékszünk, hogy valamit, valahol olvastunk, majd amikor ismételten visszajövünk a honlapra, már nem találjuk a keresett tartalmat. Ügyeljünk a helyes, strukturált felépítésre.

Ami a listából kimaradt

Elsősorban a fenti listát, azoknak az ügyfeleinknek készítettük, akik a DomDom honlapkészítő alkalmazásával készítik a honlapjukat. Emiatt azok a honlapkészítéssel kapcsolatos technikai problémákat nem említjük, amelyeket mi oldunk meg. Az így készült oldalak mobilbarát oldalak, gyorsan töltődnek be, műszaki hibák nem fordulnak elő. Kiemelt hangsúlyt kap a honlap keresőoptimalizálása. Ezek mind-mind olyan feladatok, amelyekkel a honlap fejlesztőjének kell foglalkozni. Amennyiben a honlapját nálunk készíti, akkor Önnek csupán az előző bekezdésekben írt feladatokkal kell foglalkoznia. A többit mi megoldjuk!

Ez a honlap sütiket (cookie-kat) használ azért, hogy honlap használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Bővebben itt.

Váltás gyengénlátó verzióra!